Rikkie.be

 

Consument Reel te reel recorder

 

Consumenten tape bezetten minder ruimte en hebben "consumenten parameters". De snelheid van de band is gewoonlijk 3,75 IPS en 7,5 IPS en de telling van het spoor heeft maximum 4 sporen.
Hun tape vervoer is niet zo stevig en zwaar, dat is niet een requitment voor thuisgebruik.
Deze recorders produceren uitzonderlijke opnames in vergelijking met MP3 en andere digitale standaarden die vandaag worden gebruikt.
Als u wilt dat de meest compacte machine mogelijk is, heb je een optie om te zoeken naar tape recorders die zijn ontworpen om kleinere 7,5 inch tape rollen spelen, zoals AKAI GX77, Pioneer RT707-die twee zijn de meest iconische en compact van dit type. Maar er zijn veel meer keuzes natuurlijk, zoals de zeer vruchtbare en soms onderschat fabrikant TEAC.
De meeste gewaardeerde modellen zijn de X-serie, waar X300/r en X700/r zijn meer meest gewilde ("R" in het modelnaam staat voor reverse-functie).

Voor wat waren deze recorders gebruikt , dagdagelijks ?
Het antwoord is eenvoudig-om op te nemen en terug te spelen:
(a) live opnames van jezelf zingen/spelen of vrienden en familieleden;
(b) uw waardevolle LPs. Waarom kopiŽren LP (Vinyl Records) op een tape? Om ze te behouden en om een "Long Play" medium te maken om niet te veranderen LP kanten elke 20 minuten. U in principe opnemen tot 6 Lp's op een 10, 5 inch (26.5 cm) reel tape met een snelheid van 9,5 cm/s (3,75 IPS). Dat is ook hoe ze werden gebruikt terug in de dagen in cafes en restaurants als aanbieders van achtergrond muziek, enz. Normaalgesproken werden "prosumer" machines gebruikt voor dergelijke doeleinden.
 

Meest populaire HiFi-apparatuur voor de consument Let op dat ik alleen de meest populaire noemen. Zeer goede bron van de beschikbare modellen per merk dat u verkennen bijvoorbeeld in deze site http://www.hifiengine.com/database/hifi_database.php. Het begon vooral voor consumentenproducten, maar de laatste tijd hebben ze ook veel Pro-producten ook.
 

Lijst van populaire modellen:
AKAI: GX-620, GX625, GX-630, GX-635, GX-77, GX-747
TEAC: X-1000R, X2000R, X-10R,-X-3, X-7, X-3R, X-7R, X-300, X-300R, X-700, X-700R
PIONIER: RT-909, RT-901, RT-701, RT-707 SONY: TC-755, TC-756, TC-758, TC-765, TC-766-2, TC-880, TC-788
REVOX: A-700, A-77, C-270, C-274, B-77, PR-99
TECHNICS: RS-1500, RS-1506, RS-1700

Er is ook PHILIPS en andere populaire merken. De modellen en de fabrikanten zijn zo velen dat u om het even wat volgens uw smaak opnemen. Ga gewoon naar eBay, gebruik maken van de http://www.hifiengine.com/database/hifi_database.php, kies "Reel to reel", kies dan een fabrikant-en je krijgt honderden van hen. U vindt exotische namen zoals UHER, Telefunken, DOKODER etc.
Het enige kleine probleem met niet-zo-populaire modellen zal de beschikbaarheid van onderdelen. Maar je weet hoe het is-als dit is echt de hobby voor u, vindt u alles wat je nodig hebt.

Reserveonderdelen Zoals het altijd is met reserveonderdelen-de meer populaire (niet altijd de beste) is de machine, hoe makkelijker je krijgt onderdelen voor. Of u laten voor de professionals, als u klaar bent om te betalen voor hun diensten. Het belangrijkste detail moet je aandacht besteden aan (want het is ook de belangrijkste recorder deel) is de conditie van het afspelen en opnemen van hoofden. Als u uw recorder op slechts af en toe en hoofden zijn niet al gedragen, zal hun leven genoeg zijn voor je leven echter, als u de recorder uitvoerig te gebruiken, de tape hoofden slijten. Tenzij ze het glas ferriet (AKAI) of beter F & F (Sony), die worden beschouwd als relatief "ondraaglijk".

 Een andere meest gebruikte reserve is een rubber roller en voor niet 3 motor recorders-aandrijfriemen, die nodig kunnen zijn om te veranderen als het is geworden te hard met de leeftijd. Deze kun je nieuw op ebay.de-er zijn verschillende bedrijven die vervaardiging rollen en riemen. Door de manier, als je wilt gewoon een recorder, beter kiezen voor een 3 motor machine. Een 3 motor Reel te reel recorder is altijd beter dan de One motor design.