Rikkie.be

 

Professionele Reel te reel recorder
 

Afgezien van de uitstekende kwaliteiten die je krijgt met een professionele tape recorder, een van (de vele) redenen is het gevoel van het krijgen van iets dat je niet kon dromen van (dat is de reden waarom ik nu een eigen 6 van hen:)). Wie kan zich veroorloven een tape recorder voor de prijs van een auto? En het gevoel-"dat deze machine is iets"...

 Ik weet zelfs niet waar te beginnen hier... Je hoeft alleen maar een PRO machine te kopen in een goede staat-en u zult begrijpen:-))) OK... Ze zijn groter (met uitzondering van de consument sized TASCAM 32 en 34, die vaak worden gebruikt als Home Hi-Fi). Ze zijn zwaarder. Ze hebben een zeer solide en soepele tape transport.

 Sommige van professionele machines zijn kast gemonteerd en hebben kar wielen te bewegen als dat nodig is, dat is een handig ding, gezien ze kunnen wegen van 22-50 kg (een goede R2R recorder, met inbegrip van de consument soorten, weegt niet minder dan 17-20 kg). Als de stand heeft rollen, het zeer verbetert en vergemakkelijkt de behandeling. Een dergelijke machine zet uw mannen grot in een verfijnde leefruimte met een verfijnde stuk van de machine, die ook een element van het interieur. Je bent meteen een man die in een andere competitie. En nog beter als je daadwerkelijk gebruiken als uw belangrijkste muziek afspelen apparaat-in plaats van (geen overtreding) CD, MP3 of ander digitaal apparaat.

Functies Professionele machines gebruiken slechts twee tracks in een stereo-modus op 1/4 inch (6.3 mm) tape. Ze hebben geen automatische omgekeerde functie. Je speelt de tape en dan moet je het terugspoelen. Natuurlijk is de opnamekwaliteit van de machine, die goed is onderhouden en gekalibreerd volgens de tape die u gebruikt, is niet van deze wereld. Om dit hoge eindresultaat te bereiken, moet de recorder worden gekalibreerd en onderhouden en ook andere dan een consument tape moet worden gebruikt. Als je niet-het zal nog steeds record uitstekend, maar je krijgt niet een maximale prestaties van deze machines in staat zijn. Een goede zaak is dat je het kalibreren slechts een keer, en gebruik dan altijd hetzelfde type tape. Er zijn machines die kunnen worden gekalibreerd voor verschillende soorten tape. U doet dit niet voor de consument recorders. Deze je gewoon plug en Play.

 Natuurlijk moet je niet vergeten om ook hun hoofd schoon van tijd tot tijd.

 In het begin van mijn artikel wat Reel te reel recorder te kiezen Ik noemde 1/2 inch tape machines die gebruik maken van een tape, die is 2 keer breder dan conventionele 1/4 inch tape. Als u uw professionele machine als huis Registreertoestel in de wijze van de consument wilt gebruiken, hebt u een bredere band (naast betere kwaliteit-het is ook gemakkelijker te behandelen) nodig. Met behulp van deze tape u opnemen 4 tracks en hebben 2-kanten van de tape met stereo-opname.

Meest populaire professionele HiFi machines De all time winnaar in de professionele Arena is, natuurlijk, de iconische Studer. Zwitserse precisietechniek. En precisie is de sleutel voor de tape recorder. U veranderen, Tune, upgrade van de elektronica van de audio-darmkanaal van de recorder-wat je wilt. Maar weinig je doen met de uurwerk-de tape transport. Tape transport maakt 90% van de geluidskwaliteit van de recorder. Tegenwoordig tape transporten ook kan worden verbeterd (afgestemd) met de huidige technologische middelen waardoor ze nog beter dan ze waren nieuw terug in 70-IES en 80-IES. Maar nogmaals, ik zal niet praten over dit-je zal het alleen doen als je serieus wordt verslaafd, in welk geval aan het eind van de dag uw tape recorder zal blijken te kosten meer dan uw auto.

 Lijst van populaire modellen: STUDER: A-80, A-807, A-810, A-812, A-820 OTARI: MX-5050, MX-55, MTR-10, MTR12 SONY: APR-5000 serie MCI: de reeks van JH (later gekocht door Sony en gegrepen om te bestaan) AMPEX: ATR-100 reeks, ATR-700, ATR-800 TASCAM: 32, 34B, 42, 52, ATR-60-2, BR-20

Afgezien van deze zijn er meer vreemde en zeer interessante beesten. Om er maar een paar te noemen: NAGRA. Een zeldzaam merk-meer bekend door hun draagbare recorders gebruikt door verslaggevers. MECHLABOR. Hongaren, maar zeer, zeer goed. Niet wijd gekend slechts wegens het Ijzergordijn. FOSTEX. Niet begunstigd onder professionals-meer gebruikt bij Home Studios. Maar het heeft een aantal echt interessante consument-bruikbare modellen zoals A-8 LRL, E-2, A-4, A-4.

 De wereld van reel tape recorders is zo interessant en veelzijdig als voor klassieke auto's. Gezien het feit dat je dit leest, in de eerste plaats, het is omdat je denkt dat het cool. Wat het is! En als je een vriend in zijn 50-IES, die vertrouwd is met elektronica, kan hij de hele nieuwe wereld van analoge bandrecorders voor u openen.